Ez jött februárban, avagy használt számítógép alkatrészek minden mennyiségben

Cikksorozatunk második részében legalább annyi szépségről szólok, mint a januári bejegyzésben. Vásároltam merevlemezt, olcsó dvd-írót és kaptam pár régi Pentium 4-es kategóriájú számítógép alkatrészt is.

Seagate Pipeline merevlemez (HD .2)

Tökmindegy, hányszor takarítok egy hónapban vagy hányszor rendezem át a cuccokat, mindig bajban vagyok tárhellyel. A nem létfontosságú cuccokat úgy döntöttem, hogy kiküldöm egy külön lemezre, pénzt viszont igazából nem akartam költeni.

Kapóra jött ez az 500-as merevlemez, amit az egyik Facebook hirdetési csoportban sikerült lőni: sokat futott ugyan, de kevés ki- és bekapcsolás látható a statisztikában, ráadásul csak 6000 forint volt. Az olvasási és az írási sebesség nem túl nagy (régi típus, ráadásul csak 8 MB cache van hozzá).

Slim DVD író

Ezt a saját marhaságon miatt kellett venni, de azért bosszantó, hogy bizonyos gyártók az asztali gépeikbe és spéci slim optikai meghajtót szerelnek. Azzal a két grammal nem nyernek sokat, nekem viszont jövögetnek elő az ősz hajszálaim, ha épp nincs helyben raktáron. A 9,5 milliméteres magasságú dvd-író ugyan új volt, de olcsó, lévén Kínából rendeltem körülbelül 5500 forintos áron. Annyira gyorsan ment át a kezem alatt, hogy képet se tudtam lőni, de valamilyen noname márka volt, annyi biztos. Természetesen standard SATA csatlakozó, írási sebessége dvd-k esetében 8x.

Abit IS7-V2 alaplap + Intel Celeron 1.8 GHz (SL876)

Ez a főnöktől jött, igazából még időm se volt tesztelni. Jó öreg DDR /AGP 8x/ 478-as foglalattal rendelkező darab, mivel támogatja a 800-as FSB-t és a Hyperthreadinget is, ezért lehetséges, hogy a későbbiekben még használni is fogom valamelyik tesztelős feladatom során vagy ideiglenesen szerverfunkciókat is el tudna látni, hiszen van rajta SATA csatlakozó is. Egyetlen hátránya a Single Channel memóriatámogatás, nameg az, hogy csak két DDR foglalata van. A prociról nincs mit mondani: alacsony órajelű és aprócska L2 cache-sel szerelt Northwood.

CPU-Upgrade oldalához a hivatkozások: [alaplap] és [processzor].

Abit alaplap

USB kártya

Erről a cuccról biztosan nem fogok regényt írni. Standard USB 2.0-s darab, jól jöhet majd, ha valamelyik Pentium 1-es gépemmel támad kedvem szórakozni, esetleg biztonsági mentéshez, ha egy alaplap döglött portjai miatt nem tudnék külső merevlemezt csatlakoztatni.

USB kártya

Használt számítógép alkatrészek fanatikusai figyelem! Írjátok meg ti milyen elavult alkatrészekben lelitek az örömötöket. Használjátok a hozzászólás mezőt!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments