Ez jött februárban

Cikksorozatunk második részében legalább annyi szépségről szólok, mint a januári bejegyzésben. Vettem merevlemezt, olcsó dvd-írót és kaptam pár régi Pentium 4-es kategóriájú alkatrészt is.

Seagate Pipeline merevlemez (HD .2)

Tökmindegy, hányszor takarítok egy hónapban vagy hányszor rendezem át a cuccokat, mindig bajban vagyok tárhellyel. A nem létfontosságú cuccokat úgy döntöttem, hogy kiküldöm egy külön lemezre, pénzt viszont igazából nem akartam költeni. Kapóra jött ez az 500-as merevlemez, amit az egyik Facebook hirdetési csoportban sikerült lőni: sokat futott ugyan, de kevés ki- és bekapcsolás látható a statisztikában, ráadásul csak 6000 forint volt. Az olvasási és az írási sebesség nem túl nagy (régi típus, ráadásul csak 8 mega cache van hozzá), de ez igazából nem is volt lényeges kérdés.

Slim DVD író

Ezt a saját marhaságon miatt kellett venni, de azért bosszantó, hogy bizonyos gyártók az asztali gépeikbe és spéci slim optikai meghajtót szerelnek. Azzal a két grammal nem nyernek sokat, nekem viszont jövögetnek elő az ősz hajszálaim, ha épp nincs helyben raktáron. A 9,5 milliméteres magasságú dvd-író ugyan új volt, de olcsó, lévén Kínából rendeltem körülbelül 5500 forintos áron. Annyira gyorsan ment át a kezem alatt, hogy képet se tudtam lőni, de valamilyen noname márka volt, annyi biztos. Természetesen standard SATA csatlakozó, írási sebessége dvd-k esetében 8x.

Abit IS7-V2 alaplap + Intel Celeron 1.8 GHz (SL876)

Ez a főnöktől jött, igazából még időm se volt tesztelni. Jó öreg DDR /AGP 8x/ 478-as foglalattal rendelkező darab, mivel támogatja a 800-as FSB-t és a Hyperthreadinget is, ezért lehetséges, hogy a későbbiekben még használni is fogom valamelyik tesztelős feladatom során vagy ideiglenesen szerverfunkciókat is el tudna látni, hiszen van rajta SATA csatlakozó is. Egyetlen hátránya a Single Channel memóriatámogatás, nameg az, hogy csak két DDR foglalata van. A prociról nincs mit mondani: alacsony órajelű és aprócska L2 cache-sel szerelt Northwood.

CPU-Upgrade oldalához a hivatkozások: [alaplap] és [processzor].

Abit alaplap

USB kártya

Erről a cuccról biztosan nem fogok regényt írni. Standard USB 2.0-s darab, jól jöhet majd, ha valamelyik Pentium 1-es gépemmel támad kedvem szórakozni, esetleg biztonsági mentéshez, ha egy alaplap döglött portjai miatt nem tudnék külső merevlemezt csatlakoztatni.

USB kártya

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés