18650 akku

A 18650 akku az egyik legnépszerűbb Lítium cella, sok eszközben előfordul. Kapacitása igencsak változatos, könnyen találhatunk nekünk megfelelő teljesítményűt.

A 18650 akku előfordulása

A 18650 Lítium-ion és Lítium-polimer cellák jellemzően a laptopok akkumulátoraiban fordulnak elő, de megtalálhatóak hordozható barkácsgépekben is. Felhasználási köre egyre szélesebb, ez az egyik legnépszerűbb li-ion akkumulátor a CR2032 mellett.

Tulajdonságok

Az elnevezés az akkumulátor fizikai méreteire utal, vagyis 18mm átmérőjű, és 65mm hosszú hengeres testű celláról beszélünk. Lítium-Ion cella esetében a névleges feszültsége 3,6V , Lítium-polimer esetében pedig 3,7V. Mivel ez a név csak a méreteket foglalja magába, így kapacitását vagy egyéb tulajdonságát ebből az adatból nem tudhatjuk. Régebbi cellák 2Ah körül teljesítenek, az újaknál nem ritka a 10Ah sem.

 

Alternatív felhasználás

A 18650 akku nagyon elterjedt forma, viszont az ezekből épített akkumulátorok meghibásodhatnak. De ez nem jelenti, hogy az összes cella hibás. Újra fel tudjuk használni őket, vagy esetleg meg is javíthatjuk az akku csomagot. További infó a Ne dobjuk ki a rossz akkumulátorokat! cikkünkben.

Honnan szerezhetek 18650-es akkumulátort?

Használt akkumulátorok javításakor általában a probléma éppen az, hogy nem áll elegendő cella a rendelkezésünkre. Az akku beszerzésére néhány javaslat:

Irány a műhely

Nézzünk körül az otthoni műhelyben, hátha találunk másik meghibásodott akkut, ami bontható.

Segíthetünk?

Megkérdezhettek bennünket is, időnként előfordul nálunk ilyen. Ha megkeresel kérlek pontosan írd meg mit is szeretnél.

Nem drága az új sem

Több helyről is beszerezhető 18650 akkumulátor. Az AliExpress-en keresztül megbízható a vásárlás, mi ezt ajánljuk:

AliExpress.com Product – 2PCS/lot Original for LG 4 3.6V Battery 2500mAh 20A 35A high drain LG HE4 / lg 18650 he4 battery cigarette power tools18650 li-ion akkumulátor az AliExpress-ről

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments