Hogyan válasszunk számítógépet?

Számítógépet vásárolni nem is olyan egyszerű mint elsőre tűnik. Sok kérdése merül fel ilyenkor az emberben, azaz hasznos lenne ha sok kérdés merülne fel, de gyakran csak tanácstalanok vagyunk a vásárlás előtt.

Tisztázzuk, számítógépről beszélünk, tehát arról az asztali dobozról, amit nehezen mozgatunk, meg jó helyen van a sarokban vagy a számítógépasztalon.

Ha a fentiek nem igazak rád, valószínűleg az első kérdést meg is válaszoltuk:

Ebben az esetben ugyanis számodra egy laptop lesz a legjobb választás.

Ha még mindig itt vagy akkor mélyedjünk el kicsit az asztali számítógépeket érintő kérdésekben:

  • Csak új számítógép érdekel vagy használtra is nyitott vagyok?
  • Én szeretném összerakni vagy én csak otthon össze akarom dugni a kábeleket?
  • Milyen teljesítményre lesz szükségem? Gamer PC-t szeretnék, HD filmeket akarok nézni vagy nem fontos a grafikai teljesítmény?
  • Mennyi tárhelyet szeretnék? Mit fogok tárolni a számítógépen?
  • Mennyien fogják használni a számítógépet? Esetleg valamilyen távoli elérésre is szükség lesz?

A fenti kérdésekkel lefedtük a választási lehetőségek körét.

Alapszabály hogy ha számítógépet akarsz választani, ne az ár alapján dönts.

Simán előfordulhat hogy a 300.000 Ft környékén árult Gamer PC teljesítményével vetekedő gépet tudsz összerakni a 100.000 Ft alatti összegből, főleg ha a teljesítmény fontosabb számodra mint a külcsín.

Ha azonban eldöntöd, hogy te x Ft-ért szeretnél vásárolni számítógépet, akkor be is határoltad a gondolkodásod.

Összerakva vagy kompletten?

Ha más rakja össze a számítógéped az nyilván extra kötséget fog jelenteni, de ezen kívül, főként ha nincs megfelelő szakértelmed, ezzel nincs semmi baj.

Nyugodtan bízd rá arra aki ért hozzá, még akkor is ha úgy kicsit drágább lesz. Hidd el megéri és sok időt spórolsz vele.

Hogyan válasszunk számítógépet játékra?

A Gamer PC ugyanolyan számítógép mint a másik csak csicsásabb meg drágább. Nem számít hogy hogy néz ki meg milyen LED-es világítás van rajta, ha belemélyedsz a PC játékok világába úgysem nézel többet a gépházra.

Szóval inkább keresd meg a játék System Requirements doksiját és nézd meg milyen gépet ajánlanak hozzá. Ez alapján már nagyjából látni fogod milyen számítógép lesz jó neked.

Videót szeretnél vágni?

Na akkor nehezebb helyzetben vagy mintha csak simán Gamer lennél. Komoly grafikai teljesítményre lesz szükséged, és annak bizony ára van.

Elsősorban arra törekedj hogy minél optimálisabb, összehangoltabb géped legyen. Válasszz egy erős alaplapot és az ahhoz ajánlott processzorok, RAM-ok közül válassz.

A videokártyát meg időnként úgyis cserélgetni fogod egyre erősebbekre, ahogy kijönnek az új verziók.

Nem soroltam fel azt a felhasználási területet amire te szeretnéd használni a számítógéped? Akkor hajrá írd meg hozzászólásban mire használnád a gépet?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments