Az egyik igazán rettegett kérdés: a természetes, avagy a mesterséges anyagok uralják-e Világot

Korábban már meséltünk a környezetszennyezés legnagyobb áldozatairól, Magunkról, és erről mindenki más is mesél, csak éppen változni, nem változik semmi ebben a témában. Hozzátenném, hogy nem a klímaváltozásról van szó, mert az sajnos folyamatosan jelen van, hála nekünk. Legyünk őszinték, elég intelligensek vagyunk, ahhoz, hogy megértsük: a legnagyobb üzlet, a természeti kincseknek köszönhető, ennek mértékletességét viszont, a legnagyobb ugródeszka lenne szegény embernek felfogni.

A természetes anyagok tehát mindig is hozzátartoztak az életünkhöz, és alapvető létfontosságok közé sorolhatók, hogy ne pusztuljon el a Föld a benne élőkkel együtt minimum. Ezzel ellentétben viszont a mesterséges anyagok, vagy másnéven a „szennyek”, abszolút az emberek kényelmét szolgálják csak. A kényelem viszont az egyik” Legnagyobb ura a háznak”, tehát azonnal fel kellett találni, máskülönben se kényelem, se biznisz, aztán jaj nekünk…

Ezeket készítjük el természetes anyagokból

Mondanunk sem kell talán, hogy a természet adta kincsek, jótékony hatással vannak ránk, ha éppen nem toljuk túl a fakivágásokat egy kis újságpapírért, vagy nem csinálunk rózsaszínt a piros paradicsomból, csak, hogy mi legyünk a Világ urai. Ezeket a feldolgozott anyagokat a mezőgazdaság és erdőgazdaság állítja elő, például a gyümölcsöket, a zöldségeket, és a tőkehúsokat. Egyéb anyagok, textíliák alapanyagait pedig szintén természetes anyagokból állítják elő: állatok, illetve növények

Viszont Hála a Mindenhatónak, az emberi faj felfedezte, hogy minden sokkal időtállóbb, ha megfűszerezzük a természet adta kincseket egy kis E621-el, mert jó buli, ha nem éppen a rákos sejteket halmozza fel a véráramlatunkban.

Tehát jogosan utálhatjuk a mesterséges anyagokat? Szeressünk is bennük azért valamit nem?

Szeretni azért lehet őket talán, mert nagy részük a természetben is előfordul, csak egy sokkal bonyolultabb gyártási folyamattal készülnek. Ha a saját háztartásunkra gondolunk, rengeteg fémet használunk, ezeket is természetes anyagokból, legpontosabban az ércből vonják ki.

A gond itt inkább azzal van, hogy túl neveletlenek vagyunk, ahhoz, hogy ezeket a mesterséges anyagokat ne a fa egyik tövébe dobáljuk, ha már esetleg nem kellenek. A legrosszabb az az, hogy az úgynevezett műanyagot reflexszerűen az utcafronti virágos kertbe tároljuk, mert hát szombat este is van, meg jól is mutat a HELL itt-ott amott. Ami viszont még ennél is sokkal brutálisabb, hogy ezeknek az anyagoknak nem egy óceán és tengerpart biztosít szálláshelyet. Műanyagok ezreit sodorják a sósvizek, ráadásul még a cápa is ráharap, kár, hogy életben nem sokáig marad tőlük. Tulajdonképpen a baj ott kezdődik, hogy nincs átgondolva, hogy ennyi szennyet nem képes tárolni Földünk, csak, ha majd helyet csinál magának, méghozzá maga módján.

Az Isten adta csodák, a drága gyógynövények

Elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk a bolt polcain velük. Hiszen, az egészség a mai túlvegyszerezett világban a legnagyobb luxus, és ha van biznisz, van luxus is. Legyen szó Norbi Update-ról, vagy éppen Béres Alexandráról, a legjobb az, ha az egészséges életmódból is van üzlet. Milyen kár, hogy természetesnek kellene lennie és még az Update-es tojást sem kellene megvásárolni, főleg, hogy azt se tudjuk, milyen tyúk tojhatta azt. A nagyszerű hír viszont az, hogy elhisszük, hogy jót tesz nekünk és még csinosak is leszünk ezektől. De ha már itt járunk, mondok jobbat! Együnk gyógynövényeket, gyógyteákat, na ezeket el lehet-e rontani vajon? A válasz az az, hogy túl okosak vagyunk ahhoz, hogy ne rontsuk el még ezeket is.

Na, vissza a pozitív gondolkodás elméletéhez, hiszen arról is sokat hallani manapság a YouTube-on. A gyógynövények nagyon jótékonyhatásúak, remek választás lehet minden egészségügyi problémára és ezeket talán nem kell csukott szemmel megenni. Meglepő lehet ugyanis, hogy manapság potencianövelő szerek is készülnek természetes anyagokból. Erről korábbi cikkünkben is beszámoltunk, a betegség kezelését illetően, étrend formájában.

Ne rohanjunk a gyógyszertárba, tudod, az is csak biznisz!…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments