Nézőpont kérdése, vagy ténylegesen Mai valóságunk alapja a Technikai háború?

Sokszor hangozhatott el Dédanyáink szájából a következő: ” Örülj neki Kislányom, hogy nem azt az időket élitek Ti fiatalok, mint annak idején Mi!” Mármint mit is? Nincs éhezés, vagy járvány- bár már az is- , vagy nem szúrják le egymást az emberek az utcákon- bár sajnos már ez is becsúszik-. Viszont, ha mindezt félre is tennénk, akkor is visszakellene térnünk a csatamezőre. Manapság ugyanez a történik, csak éppen máshonnan erednek a háború indítványai. A probléma gyökere egy olyan technológia, mely már évek óta megfertőzött mindenkit. A tény, hogy ugyanolyan szempontból ellehetetleníti az életünket, mint amennyire segítheti.

Na, de akkor térjünk is ki kicsit az úgynevezett Információs és Kommunikációs Technológiára, amit mindenki annyira szeret. Talán ilyenkor kevésbé kell a buszon ülve unatkozni, vagy az uncsi útonálló fákat bámulni. Igaz, rossz is lenne néha szétnézni. Hiszen akkor sokkal kisebb lenne a valószínűsége annak, hogy elütnek az úton, vagy rálépnek a másik ember lábára. Miután szó szerint fel is lökték egymást.

Sokat köszönhetünk ezeknek a forradalmi sikereknek. Hiszen a mani hatalmas benne, rengeteg adatot tárolhatsz magadról, és gyakorlatilag semmire sem kell várnod. Minden ott van előtted másodpercek alatt.

Ne legyen már annyira pokoli az okostelefon!

„Nem látsz, nem hallasz, szinte nem is létezel. ” Értem ez a pokoli része. Ennek ellenére viszont a jó oldala ezeknek a kütyüknek az az, hogy minden szempontból hatalmas kapcsolatrendszert alakíthatsz ki kb. úgy percenkét. Ehhez az okostelefon önmagban kevés lenne, ezért az igazi biznisz a különböző applikációk segítségével indult be. Ezeket pedig mindenki előszeretettel töltögeti le. Mindezek mellett természetesen, rengeteg jó dologra tudod még használni mobilodat, sokszor a tulajdonosa még ezeket talán fel sem fedezte. A régi, hagyományos, „csak telefonálni tudok vele nagyjából” korszakból teljesen kiléptünk, és lassan már külön életet is élnek gazdájától.

Én is okos vagyok, Te is, és minden körülöttem nagyon is okos

Manapaság már mindenki nagyon okos, főleg a politikusok, na meg a Netflix miatt a jó öreg LCD TV-m is. Ha már az okos TV-nél járunk, a legszuperebb dolog a világon a reklám, és az azokban megjelenített sok-sok érdekesebbnél érdekesebb információ arról, hogy milyen csúcs okos cuccokra szórd el a dinárt. Az úgynevezett okosotthont– ja, mert már olyan is van- arra használhatjuk, hogy minél egyszerűbbé tegyük az életünket otthon, tehát rengeteg előnye van, (főleg, ha van rá tőke a számlán).

A számítógépes rendszerek világa

Úgy tűnik annyira nagy a kasszasiker a piacon, hogy e technológiai fejlettség csak évről évre tovább fog fejlődni. A rossz hír, hogy gyakorlatilag rengeteg munkaerőt lecserélnek gépekre, így aztán nem kell se szakma, se alkalmazotti fizetés (valakinek mondjuk ez good news). A jó hír pedig az, hogy minden elképesztő gyorsasággal elkészül, ezáltal nagyobb a kapacitás egyes feladatkörökre, emellett pedig kevesebb munkával is elérhetjük a várva várt eredményeket. Sokakban felmerülhet azonban rengeteg kérdés, azzal kapcsolatban, hogy hová is vezet majd ez az egész.

Nincsen semmivel semmi baj, csak mértékletesség kellene!

Olyan ez mint a csokoládé, ha sokat eszel meghízol, ha pedig mértékkel, akkor még jótékony hatásokkal is bír. Félre értés ne essék! Nagyon okos emberek azok, akik fejlesztik az IT világát, és a probléma nem is e fogalomban rejlik. Hanem! Mi nekünk kell figyelnünk saját magunkra! Be kell látnunk, hogy fiatalok ezrei nőnek fel úgy, hogy fontosabbá válik számukra, hogy az Insta képük hány darab like-ot kap, mint az, hogy elmosogasson anyának szívességből. A probléma inkább ez, és az, hogy egy kész háborút kezdeményezünk a szociális felületeken, ahelyett, hogy úgy élnénk le az életünket, hogy megéljük a fontos pillanatainkat.

Tehát nincs gond azzal, hogy nyomkodod az okostelefonodat és irányítgatod az okos TV-det, de szánj elég időt más, annál inkább hasznosabb dolgokra is!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments