Mi az a Roborock?

Egyre több háztartásban bukkannak fel a robotporszívók, amelyek ütemezhető és automatizálható módon képesek rendet tartani a lakásban. A rengeteg teendő és húzós munkaidők miatt ezek az eszközök kincset érnek sokunk számára. A hazai termékkínálat egyik kedvelt márkája a Xiaomi alá tartozó Roborock. Bejegyzésünkben a cég hivatalos ismertetői alapján mutatjuk be a Roborock márkát.

A 2014 júliusában, Pekingben alakult Roborock Technology Co., Ltd. (Roborock) otthoni robotporszívók és egyéb tisztítóeszközök kutatására, fejlesztésére és gyártására szakosodott cég.

A cég főhadiszállása Pekingben van, míg kutatási és fejlesztési központjai, illetve fiókirodái Shanghaiban és Shenzenben találhatóak meg. Ezekben a központokban mérnökök, tervezők, tudósok és gyártással foglalkozó szakemberek szoros együttműködésben dolgoznak a fejlesztéstől a tesztelésig. A cég arra törekszik, hogy innovatív termékekkel szolgáljanak a háztartásokban felmerülő igényekre, megkönnyítve a hétköznapokat a legmodernebb technológia segítségével.

A háztartási robotok kategóriájából sok olyan termék kerül a piacra, amely nem igazán mutatja meg, hogy milyen potenciál rejlik ebben az iparágban. A Roborock csapata éppen ezért arra törekszik, hogy megmutassa, milyen új lehetőségeket kap az, aki egy háztartási robot segítségét veszi igénybe.

A csapat tagjai olyan cégektől jöttek, mint például a Microsoft, Huawei, Baidu, Foxconn és más iparági óriások. A tagok változatos oktatási és tapasztalati háttérrel rendelkeznek, vannak köztük például algoritmusfejlesztéssel foglalkozó szakemberek, elektronikai mérnökökök, mechanikai szerkezetek designerei és gyártástervezők. A Roborock víziója az, hogy valóban használható és megbízható eszközöket gyártsanak, hozzásegítve az embereket egy jobb élethez a fejlett technológia segítségével.

A Roborock elvei

“Hiszünk a pozitív gondolkodásban, az integritásban, a felfedezés és kooperáció értékében.”

“Két lábbal állunk a földön és visszautasítjuk a hatásvadászatot.”

“Az ismeretlent kutatjuk – korlátok nélkül.”

“Kompromisszumok nélkül tartjuk magunkat elveinkhez.”

“Együttműködve dolgozunk, és hűek maradunk céljainkhoz, víziónkhoz.”

Mérföldkövek a cég életében

2014. júliusában megalakult a cég.

2014. szeptemberében a Xiaomi a cég befektetetőjévé vált, a Roborock pedig a Xiaomi ökoszisztémájának részévé vált.

2016. szeptemberében jelent meg a Mi Home Robotic Vacuum Cleaner, az első termékük, amely rövid időn belül a legkeresettebb okos porszívó lett Kínában.

2017. március 17-én a Mi Home Robotic Vacuum Cleaner Tajvanon is bemutatkozott. Egy hónap alatt 15 ezer darabot vásároltak belőle és 130 tajvani dolláros forgalmat generált.

2017. szeptember 19-én megjelent a Roborock második terméke, a Roborock Robotic Vacuum Cleaner nevű robotporszívó, amely közösségi finanszírozásból 4 óra alatt 10 millió kínai jüant hozott össze.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments