5 menő dolog, amit a régi telefonoddal is megtehetsz

Két év. Az átlag mobiltelefon tulajdonos ennyi ideig használ egy készüléket – kivéve azokat, akik még ennél is gyorsabban váltanak a legújabb csúcsmodellre. A legtöbb telefon viszont még az alattomos, tervezett elavulás ellenére sem megy tönkre ennyi idő alatt, legfeljebb a weboldalak és különböző szolgáltatások követelményei változnak. Mutatunk viszont 5 trükköt, amire a régebbi készülékek is alkalmasak. Érdemes ezeket is mérlegelni egy csere előtt!

1. Távirányító

Az internetről ma már fillérekért be lehet szerezni a legapróbb mikrokontrollereket és Bluetooth szenzorokat is. Innen pedig már csak egy lépés, hogy szinte bármelyik háztartási eszközünket “felokosítsuk”. A weben rengeteg ötlet és videó található, ezek közül az egyik legegyszerűbb a LED-es fényjátékok kivitelezése. Elég egy öreg, Bluetooth képes okostelefont és egy saját készítésű alkalmazás (persze szép számmal találunk ingyen telepíthető .apk file-okat is különböző fórumokon) és el is bűvölhetjük a vendégeket azzal, hogy előttük állítjuk be, milyen színnel és hogyan villogjon a hangulatfény.

2. Élő játékok

Ha alacsonyabb teljesítményű készüléked van, érdemes felfedezni az online szerencsejátékok világát! Ezek a szolgáltatók nagyon igyekeznek, hogy ne csak a prémium készülékek tulajdonosait tudják kiszolgálni, hanem mindenkinek lehetőséget adjanak. Ha nem szeretnél valódi pénzt kockáztatni, keresd a különböző nyerőgépjátékok demo verzióit! Ha viszont egy kicsit bátrabb vagy, kezdj közepes volatilitású játékokkal, plusz izgalomért pedig próbáld ki az élő fogadás előnyeit! Minden adott: izgalom, nyeremények, a pillanat varázsa és a taktika jelentősége is. Ha “csak” ennyit keresel, felesleges tízezreket kiadni egy menőbb kütyüért.

3. Fotós trükkök

Fröccsenő víz, gyertyaláng, lencsére fújt parfümcseppek – ezeknek valószínűleg nem szívesen tennél ki egy új telefont, pedig az ehhez hasonló “segédeszközökkel” készült fényképek magukért beszélnek. Rengeteg kreatív mobilfotós trükk létezik, amit egy régebbi készülékkel is nyugodtan kipróbálhatsz. Ezeknek a mobiloknak a kamerája már bőven képes olyan minőségű képeket készíteni, amik szuperül mutatnak az Instagramon vagy a Facebook-feededben. Ha viszont valami rosszul sül el, nem ér százezres kár az ázás, törés vagy más sérülések miatt.

4. Nyomkövető

A jó hír, hogy ehhez akár egy nem teljesen működőképes készülék is megteszi. Egy SIM-kártyára lesz szükséged hozzá, illetve arra, hogy aktiválj rajta valamilyen, GPS-alapú nyomkövető programot. Ha rendszeresen használod a járművet, az is elég lehet, ha szivargyújtóról töltöd a készüléket, mikor jár a motor. A telefon segítségével mindig ellenőrizni tudod a jármű helyzetét. Szuper módja ez például a mikrofonhibás telefon újrahasznosításának is.

tönkretett okosdtelefon

5. Segélyhívó

A mobil az idős családtagoknak is segítséget jelenthet. Ma már több alkalmazás is létezik, amellyel segélyhívóvá alakíthatod a telefont, vagyis a képernyőn nem jelenik meg semmi zavaró, csak egy gomb, aminek a segítségével gyors hívást lehet indítani valamilyen előre kiválasztott számra. Mivel a telefonok képernyője általában nagy, a rosszul látó, idősebb vagy beteg emberek is könnyen tudják használni.

A telefon egyébként hasonló segédprogrammal akár bébiőrré vagy nővérhívóvá is alakítható. Ha a készülékért már tényleg nem kár, akár szinten állandóan a töltőn is tudod tartani azt, így bármikor kéznél van a segítség.

Az, hogy egy mobiltelefon sérült vagy már nem a legmodernebb, még nem jelenti automatikusan, hogy a kukába való. Némi fantáziával a legrégebbi készülékbe is lehet még életet lehelni, és nem kell MacGyvernek lenni a megoldáshoz. Egy kis fantázia nem csak a pénztárcát kíméli. A bolygónkat is megóvja a felesleges hulladék keletkezésétől.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments