Hogyan kell telefonról képet feltölteni a számítógépre?

Az okostelefon és a számítógép (vagy laptop) közötti médiaelemek mozgatására több megoldás is létezik. Szétnéztünk házon belül, ki hogyan is oldja meg.

Képek feltöltése központi NAS segítségével (Zoli)

Mivel nekem van egy hálózati meghajtóm (NAS), kézenfekvő hogy azon keresztül tudom intézni a fájlmozgatási igényeimet. Az egyik eszközről felmásolom a NAS-ra, a másikkal pedig letöltöm róla. Ezzel mindkét irányban megoldott a probléma.

Ricsi

Képek feltöltése a felhő segítségével (Sanyi)

Jellemzően a telefonon készült képek automatikusan szinkronizálásra kerülnek a Google Photos fiókommal. Így nincs más dolgom, mint gépen megnyitni a Google fotók felületét és már le is tudom tölteni amire szükségem van.

Ha több képet kell feltöltenem akkor pedig egy Google Drive mappába kerülnek a fájlok, amíg le nem másolom őket a gépre.

Az itthoni hálózatomon is tudok fájlokat mozgatni, de a felhő annyiból egyszerűbb hogy ha nem vagyok otthon akkor is egy internetkapcsolat kell csak hozzá.

Képek feltöltése egyszerűen kábellel (Ricsi)

Én alapból nem szoktam foglalkozni ezzel, mivel a Google fotókban mindig megtalálom azt a képet vagy videót amit szeretnék. Nagyon ritkán előfordul, hogy mégis szeretnék fájlokat átvinni a telefonomról a számítógépemre.

Ilyenkor egyszerűen az alap megoldást szoktam alkalmazni. Előveszem a telefonom USB kábelét és összekötöm a két eszközt. Ilyenkor lehetőség van egyszerűen manuálisan mappákból átmásolni a fájlokat, de ha a telefonunk gyártója erre a célra integrált egy szoftvert, akkor azt is használhatjuk. Például nekem a Huawei-nél az adott szoftverrel ezt egy gombnyomással el tudom végezni.

Na és te hogyan töltöd fel a képeket a telefonodra?

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments