Hogyan kell QR kódot beolvasni okostelefonnal?

QR kódok manapság bárhol szembejöhetnek velünk az utcán. Míg néhány éve elég körülményes volt egy QR kódot beolvasni, ma már egy gyerekjáték, több módszer közül is választhatunk.

Egyáltalán mi az a QR kód?

A QR kifejezés a Quick Response rövidítése. Gyakorlatilag egy vonalkód, azzal a különbséggel hogy 2 dimenziós.

Könnyen beolvasható akkor is ha nem jól tájoljuk a QR kód olvasót (azaz esetünkben az okostelefont).

A QR kód tartalmazhatja egy weboldal elérési útvonalát vagy más információkat is. Lényegében bármilyen szöveges tartalmat.

A QR kód technikai hátteréről a Wikipédián további részleteket olvashatsz.

Hogyan kell QR kódot beolvasni okostelefonnal?

QR kód olvasó új Andorid telefonokra

Az Android újabb verziói alapból tartalmaznak egy QR kód olvasót. Ezekben az esetekben a QR kód beolvasására elegendő a készülékünk kamerája, amely automatikusan képes észlelni ha ilyen kódot lát.

Ebben az esetben a képernyő alján meg fog jelenni egy kis információs ablak, amely segítségével például meg tudod nyitni a QR kód által tárolt weboldalt.

Ez egy QR kód amin kipróbálhatod hogyan kell kód beolvasására használni az okostelefonod

QR kód olvasó régebbi Android verziókra

Régebbi Android telefonoknál valamilyen alkalmazást kell telepítened a készülékedre. Szerencsére ezektől hemzseg a Google Play áruháza, több száz ilyen alkalmazást találhatunk, a QR Code Scanner, QR kódolvasó és más hasonló fantáziadús nevekre hallgató eszközök sokaságával lesz itt dolgunk..

A legtöbb ilyen alkalmazás egy egyszerű funkciót valósít csak meg, szóval érdemes a lista elejéről választani és nem sokat filózni rajta melyik lesz a legjobb.

Főként azért, mert akár véletlenül is bekerülhetnek a Google Play áruházába biztonsági kockázattal bíró alkalmazások is, viszont ezek kis eséllyel kerülnek az első pár helyre.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments