Robotporszívók, avagy több szabadidő, nagyobb rend a jövő otthonaiban?

A robotporszívók hatalmas újítást hoznak napjainkban a háztartások életébe. Nagyobb váltásról beszélnünk, mint amikor megjelentek a mosogatógépek, valószínűleg hasznosságban is sokkal jobbak ezek az okos eszközök.

A robotporszívók (vagy okosporszívók) azonban csak akkor válnak hasznossá, ha megértjük pontosan mire is valók. Most párhuzamba fogom állítani a robotporszívók és a mosogatógépek felhasználását. Bevallom az utóbbi nem a szívem csücske. A modern technológiában viszonylag tájékozottnak érzem magam, de az az igazság hogy a mosogatást egy olyan feladatnak érzem, amit nem is igazán lehet jól automatizálni (mármint a háztartásban).

A mosogatógép, ami nem teljesíti azt amire a robotporszívó képes

Ne nem arra gondolok hogy egy felmosós robotporszívót végigküldünk a tányérokon. Nézzük a mosogatógépek hogyan spórolnak időt nekünk? Néhány ismerősöm meginterjúvoltam arról mennyire is hatékony egy ilyen gép, és eléggé sokkoló a válasz.

A mosogatógép tök jó edénytároló, ahová be tudod pakolni a piszkos tányérokat, mosogatás előtt.

Szóval tény, de nyugodtan cáfolj meg, ha más a tapasztalatod, hogy a mosogatógép a viszonylag tiszta edényeket képes tisztán tartani. Később látni fogod hogy a robotporszívók is valami hasonlóra képesek, viszont ezt sokkal jobban tudod alkalmazni az életedben.

Nem életszerű ugyanis, hogy egy jó kis rántott hús elkészítése után a lisztes, olajos, tojásos, a bundával összecsomósodott, leragadt edényt a mosogatógéppel megtisztítasz, hiszen hagyományos mosogatás közben is képes megizzasztani egy ilyen csodálatos darab 😉 .

Hasznos tehát egy ilyen gép? Hasznos, ha a koszos edényeid kimerülnek abban, hogy van néhány tányérod amikre rádobsz egy szendvicset.

Na és a robotporszívó?

Na igen, a robotporszívóktól sem kell azért csodákat várni. DE van egy hatalmas előnyük. Akkor is képesek takarítani ha nem vagyunk otthon!

A rendszeresség pedig iszonyú erőt rejt. Az okosporszívó is képes fennakadni egy makacsabb folton, ez nem kétséges. Nem is meglepő. Azonban ha minden nap fel van porszívózva a szobában, úgy hogy neked semmiféle energiádba nem kerül, sőt rendszeresen fel van mosva a konyha is, az már előny.

A nagy család nagy koszt képes teremteni. 2-3 gyerek mellett nincs olyan hogy kész a felmosás, vagy tiszta a szőnyeg. Ok, az a gyerek aki egész nap az okostelefonját nyomkodja, nem csinál nagy koszt, de ő nem is leli meg a gyerekkor örömeit olyan mértékben. Szóval tételezzük fel hogy a gyerekek normális gyerekek, akik ugyan telefonoznak minden nap egy fél órát, de amúgy szeretnek koszos cipőben beszaladni a szobába ha arról van szó.

A régi módszer

Koszos lett a szőnyeg, anyuka őrjöng, szedi elő a takarítóeszközöket és eltüntetni a cípőnyomokat.

Robotporszívóval

A cipőnyom magától eltűnik, hiszen az okos eszközünk minden délben, amíg az ebédlőasztalnál ülünk, végigtakarítja a gyerekszobát.

Szóval lehet hogy a sarat nem képes feltakarítani, de sokat tud segíteni a rend megtartásában.

Remélem eltánotorítottalak a mosogatógéptől, és meggyőztelek hogy inkább robotposzívót vegyél. Ettől a ponttól kezdve már csak azt kell kitalálni, vajon melyik a legjobb robotporszívó?

Apropó, neked van már?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments