Mi a különbség az ásványok és kőzetek között?

Körülbelül 4000 különféle ásvány létezik a Földön. Ezek az ásványok alkotják a Föld külső héjának sziklás részét, amelyet kéregnek és köpenynek neveznek. Még az űrből származó meteoritokban és más bolygókon is megtalálhatóak. Az ásványokat kristályszerkezetük, kémiai összetételük, keménységük és egyéb jellemzőik, például színük alapján különböztetik meg. Sok fém, mint például az arany és a platina, ásványi formában is előfordul. Az ásványok fontos erőforrást jelentenek az üveg, kerámia, vegyszerek és fémötvözetek gyártásában, az iparban és a mindennapi életben.

Az ásványok

Az ásvány egy természetes szilárd anyag, és azok az alapvető elemek, amelyek megadják különleges kémiai tulajdonságait. Az ásványok természetben előforduló elemek, és az ásványok mérete a kis molekuláktól a hatalmas sziklákig terjed, de leggyakrabban kristályokban találhatók meg, amelyek akkor keletkeznek, amikor az olvadt kőzet gyorsan lehűl bolygónk felszínén.

Mi a kőzet?

A kőzetek egy bolygó kémiájának heterogén szilárd anyagai, eltérő kémiai összetételűek, és a kőzetet alkotó szilárd anyagok vagy ásványok nagy területein fordulnak elő. Ezek mindig meghatározott geológiai folyamatokban alakulnak ki, amelyek egyidejűleg mennek végbe.

Mi tehát a különbség?

Az első dolog, amit tudnunk kell, az az ásvány vagy a kőzet és a kő közötti különbség. Az ásvány egy szilárd anyag, amely természetes folyamatok és élettelen szerves anyagok következtében képződik. Sajátos kémiai összetételű és jól meghatározott kristályszerkezettel rendelkezik. Az ásvány típusától függően a kristályszerkezete kívülről látható vagy nem. Az ásványok eredetük és kristály szerkezetük szerint típusok.

A legnagyobb különbség az ásványok és a kőzetek között, hogy míg az ásványok stabil folyamat során keletkeznek, amelynek eredményeként atomok, kémiai képletek és vegyületek keletkeznek, addig a kőzetek ezen elemek kombinációjából jönnek létre.

A 3 fő gyógyító ásvány

Különleges ásvány karkötő készülhet ezekből az ásványokból, melyek különleges hatással bírhatnak a testünkre. Nézzük is meg ezeket:

1. Rózsakvarc

A Rózsakvarc egy ásványi kristály, a rózsakvarc, ametiszt és citrin pozitív tulajdonságainak ötvözete. Általában a szeretethez, a békéhez és a megbocsátáshoz kapcsolódik. Megszabadít a sugárzástól és más negatív energiáktól, ezért mindenkinek ajánlott. Jót tesz a szívnek, a májnak, a gyomornak és a vesének is, valamint szépíti a bőrt.

2. Hegyikristály

A Hegyikristály egy energetizáló kő, mint a kamilla, könnyen hozzáférhető és szinte mindenki számára hasznos. Nyersanyagbányák léteznek számára, amelyeket egyéb ásványi ércdúsításra is használnak. Általában regeneráló, védő és immunstimuláló hatása van.

3. Ametiszt

Az Ametiszt egy kő, amely elősegíti a koncentrációt és tisztítja a vért. Jó vérnyomás stabilizáló, idegnyugtató és stresszoldó is. Az Ametiszt ízületi problémák, reumás betegségek és ekcéma kezelésére szolgál.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments